Elektrisk minigraver fra JCB

By marts 14, 2019Pressemeddelelser

19C-1 E-Tec kommer nu til Danmark. Minigraveren er en fuld elektrisk gravemaskine på batteri på 2 tons.

JCB præsenterede maskinen på et stort arrangement for udlejningsbranchen i Coventry i England og hos den amerikanske udlejningsorganisation ARA i Californien. Maskinen har samme kapacitet som JCB 19C-1 dieselversion. 19C-1 E-Tec adskiller sig fra dieselversionen ved, at den problemfrit kan køre indendørs, i byområder , i lavemissionszoner samt i støjfølsomme områder.

Maskinen har samme gravekvaliteter som dieselversionen. Den hydrauliske ydelse er den samme, og så er der altså ingen CO2-udledning fra maskinen. Maskinen fås med to forskellige batteripakker med 48V Mangan-lithium-ion batterier. Enten 14,8 kWh med tre lithium-ion batterier eller en 19,8 kWh version med en pakke med fire lithium-ion batterier.

Fuld opladt på kun 2 timer

Maskinen kan oplades med enten 230V eller 400-480V. Ladetiden med 400-480V er helt nede på 2 timer.

Lades der med 230V, er ladetiden på otte timer, og maskinen kan ved opladning natten over være klar til nye opgaver næste arbejdsdag.

19C-1 E-Tec med tre batterier har en driftstid på op til fire timer ved intensivt arbejde. Vælger man versionen med fire batterier, er der op til fem timers intensivt arbejde. Driftstiden på fire-fem timer rækker til en normal arbejdsdag (baseret på gennemsnitlige arbejdstimer for en minigraver).

Når maskinen er tændt, men i stand-by position, er der batterikapacitet til 120 timer.

Forventninger til det danske marked

Nicolaisen & Larsen A/S har store forventninger til den nye el-minigraver på batteri, som nu er i produktion og meget tæt på at ramme Danmark.

”De første 19C-1 E-Tec er bestilt, og vi forventer at have den første maskine i Danmark i løbet af foråret. Vi har flere kunder, som har efterspurgt denne type maskine. Efterspørgslen er b.la. kommet fra udlejningsbranchen, entreprenører, anlægsgartnere og kommuner ”, siger Markedschef Dennis Faurby.

Grøn profil

Markedschef Dennis Faurby fortsætter: ”Batteridrift er velegnet til arbejde i større byer og indendørs- projekter, hvor støj og udledning kan være problematisk og generende for omgivelserne. Nu har vi en emissionsfri gravemaskine, som er yderst støjsvag. Det er naturligvis samtidig en kæmpe fordel, at det sker med effektive batteripakker i stedet for en løsning, der er afhængig af ekstern forsyning. Vi får her en maskine, der er uden besværlige ledninger, og som faktisk kan klare sig selv, blot den får en stikkontakt i et par timer”.

 

Hvis du har spørgsmål til den nye elektrisk minigraver eller ønsker at blive kontaktet, så skriv en besked nedenfor.